Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezotéria: Feng Sui és a horoszkóp

2008.04.25
Feng Shui és horoszkóp
A Feng Shui a harmóniát a lakásban található energiaterületek egyensúlyba állításával éri el. Mindegyik jegyre jellemző egyfajta energiablokkoló viselkedés, melyet elkövet az otthonában. Ezt tárja fel a Feng Shui asztrológiai vonatkozása.
Kos (03. 21. - 04. 20.)

A legtüzesebb jegy otthonában gyakran olaszos hangzavar, és akadálypályára emlékeztető rendetlenség uralkodik. A perzselő légkör és a "szalad a lakás" helyzet ellenére, fontos kialakítania egy harmónia-középpontot, mely hagyományosan a lakás illetve a szoba közepére eső terület. A harmónia megteremtését szolgálhatja egy dohányzóasztalon elrendezett szép dísztárgyakból álló kompozíció. Egy meleg fényű sólámpa is nyugtató hatású, mert a fény a tűz jegyűek energiaforrása. Ezek valóságos harmónia-akkumulátorként működhetnek a nyüzsgős napokon, és segítenek a felbolydult egyensúly helyreállításában.Bika (04. 21. - 05. 20.)

A Bika számára az otthon egy biztos háttér, ami nyugalommal tölti el. Kényelmesen berendezett, kedves tárgyakkal teli otthona olykor bolhapiac jelleget ölthet, mivel gyűjtőszenvedélye halmozásra készteti. Az egyre növekvő mennyiségű tárgyak azonban kiszorítják lakásából az éltető energiát. Mivel nem képes megválni a felesleges holmiktól, a sok kacat, régi, megszokott, esetleg használaton kívüli tárgy egyszer csak elkezd energia-elszívóként működni. Az energia természetes áramlását, nem egészséges fékezni, befülleszteni. Érdemes olykor szemlét tartania, hogy mi az, ami felesleges.Ikrek (05. 21. - 06. 21.)

Az Ikrek levegős jegy lévén szereti, ha otthonát átjárja a fény és a friss levegő, és fontos számára, hogy a lakásban szabadon lehessen mozogni. Az egymásba nyíló tágas szobákat kedveli. Gyakran a szél csapkodja az ajtókat, vagy belekap egy-egy papírkötegbe a levegőbe repítve azt, akkora huzat van nála, mert mindig tárva nyitva hagy mindent. Az Ikrekre jellemző a szeleburdiság, és szétszórtság. Néha olyan ’széllel bélelt’ hatást tud kelteni környezetében komolytalan stílusával. Meg kell tanulnia befogni a szelet, hogy ne fújja ki az energiát a lakásból. Ettől személyisége is összeszedettebb lesz. Érdemes szélcsengőket felszerelni a lakásban, mely élénkíti a csit, illetve elkerülni a kereszthuzatot, mert az gyengíti a legjobban.Rák (06. 22. - 07. 22.)

A Rák a család összetartója. Fontos számára a meleg családi fészek kialakítása, kényelemmel, védettséggel, családi meghittséggel. A Feng Shui felosztásában a lakás ’Család és Egészség’ elnevezésű területe tartozik hozzá, mely a bejárattól nézve a lakás, vagy szoba bal oldalán, középen található. Ezt a részt kell harmonikussá alakítania. Érdemes a falra tenni családi fotókat, vagy felszerelni egy polcot, és egy élettel teli szobanövényt helyezni rá. A növények ugyanis az életet jelképezik. Mivel ezt a részt a fa elem uralja, fa bútorok, akár lambéria is passzol ide, illetve a hullámos formák, tájképek, és a kék zöld színek minden árnyalata.Oroszlán (07. 23. - 08. 22.)

Az Oroszlán számára fontos a hírnév. Az otthon az ő számára olyan hely, ahol reprezentatív körülmények között nagyvonalú társadalmi életet lehet élni. A ’Hír és Hírnév’ területe a lakás vagy a szoba bejáratával szemközti terület, ami a kínai öt elem közül a tűzhöz van rendelve. Különösen fontos tehát, hogy ezt a területeit bőségesen érje a napfény, vagy ennek hiányában a mesterséges fény. Az Oroszlán az európai asztrológia szerint tüzes természetű jegy, ezért is érzékeny a sötét zugok negatív hatásaira. Az oroszlán karakteréhez illenek a műtárgyak, nem tesz viszont jót, ha túl sok állati eredetű trófeával veszi körül magát (agancsok, bőrbevonatú bútorok, szőrmék), mert ezek az erős tűz-jelleget túlságosan felfokozhatják.Szűz (08. 23. - 09. 23.)

A praktikus Szűz otthonában minden áttekinthető. A rend megnyugtató érzéssel tölti el. Szereti, ha mindennek megvan a maga helye, akkor érzi jól magát, ha minden tökéletes körülötte. A túlzott rend azonban, a vitrinekben álló porcelán készletek, tárgyak, melyhez évek óta nem nyúlt senki, egy élettelen múzeum érzetét kelthetik. Az energia szinte áll a térben. Fontos, hogy az otthon valamennyi része használatban legyen. Nem szerencsés, ha az otthon akár csak valamely része makulátlan kirakattá válik. Ha valami tökéletes, az nem életszerű. Érdemes általánosan vidám és meleg színeket, élő növényeket, akár akváriumot behoznia lakásába.Mérleg (09. 24. - 10. 23.)

Lakása jól tükrözi szépség iránti érzékét. Jó ízlése az otthona kialakításában is megtestesül. A Mérleg jelszava az egyensúly. A Feng Shui is erre törekszik. A Mérleg otthonában ezért fokozottan érdemes ügyelni arra, hogy az egyes lakásrészek között ne boruljon fel az egyensúly, lakásának legyen egy harmonikus összhangulata. A stílusok, a színek ne keveredjenek. Nem szerencsés, ha az egyik helység világos, tágas, a másik pedig túlzsúfolt sötét luk. Sötét, kamraszerű zugok általánosan is csökkentik a lakásban áramló energiát. Az sem jó, ha valamely helység elszeparálódik a többitől. A szélsőségek, még ha nem is túl nagyok, kerülendők.


Skorpió (10. 24. - 11. 22.)

Otthona nem feltétlenül afféle meghitt fészek, inkább magánélete szigorúan őrzött, titkos vára. Lakberendezésére a stílustörések jellemzőek, ezzel is a feszültséget és a változást idézi, és otthonát szokatlanná, különlegessé teszi. A Skorpiónak érdemes egy csendes, elszeparált hálószobát kialakítania otthonában, mert itt tud legjobban feltöltődni. Ha lehet, ne legyen itt se számítógép, se tévé, mert az elektromos sugárzások megzavarják a szoba energetikáját. Szerelem sarok kialakítása is javasolt romantikus képekkel, szerelmi jelképekkel. A Skorpiónak továbbá érdemes felülvizsgálnia a vízzel kapcsolatos helyiségeinek állapotát (mellékhelyiség, fürdőszoba, konyha, műhely), hiszen ezek jó vagy rossz állapota nagyon is hat az érzelmeire, ő erre különösen érzékeny.Nyilas (11. 23. - 12. 21.)

Otthoni környezetén is meglátszik nagyvonalúsága. Sok fényre van szüksége nagy céljainak megvalósításához, mivel a fény, az életerőt szimbolizálja. Emiatt különösen fontos, hogy otthonában működőképesek legyenek a világítótestek, és nyithatóak legyenek az ablakok. A nagy ablakok a tág lehetőségek elérését jelképezik. Fontos, hogy ne hagyjon félbe javítási munkákat az otthonában, mert ezek nagyon sok energiáját szívnak el észrevétlenül. Ha viszont megszünteti ezeket, és lezárja félbehagyott ügyeit, az komoly sikerélményt ad, ami energiául szolgálhat nagy tervei megvalósításában.Bak (12. 22. - 01. 20.)

Akkor érzi magát jól, ha otthonában rend és tisztaság uralkodik. Bár jellemzően ideje javarészét a munkahelyén tölti. Ha nem is született munkamániás, nagy fontosságú számára a szakmai elismertség és a magas státusz. A ’Karrier’ területe a lakás, vagy szoba bejárati ajtajával kezdődik, életpályáját segíti, ha bejárati ajtaja is sarkig kitárható, illetve jól záródik. Az ajtó nyílását se a küszöb, se egy nehezen működő kilincs ne akadályozza. Hagyományosan az előszoba is a ’Karrier’ térség szerves része. Nyitott és hívogató legyen, ne egy leszeparált, állott levegőjű szektor. Egy rendetlen fogas, vagy halmokban álló cipők negatív hatásúak lehetnek, a falon lévő tükrök azonban erősítik a karrierhez kapcsolódó energiákat.Vízöntő (01. 21. - 02.19.)

A Vízöntő jelszava a változatosság. Lakása extravagáns, telis tele egymásnak ellentmondó, vagy nem passzoló színekkel, tárgyakkal. Mégis fontos számára, hogy az állandóság megjelenjen az életében, így az otthonában is. Legyen legalább egy olyan zug, ahová visszavonulhat ejtőzni, pihenni. Fontos, hogy ez a pihenőhely ne a tévé előtti fotel legyen, mert a folyamatos tévénézéstől, az amúgy is túlpörgetettségre hajlamos Vízöntő még jobban kifárad. A szoba közepe jelképezi a középpontot. Egy ide elhelyezett színes szőnyeg, vagy a föld elemnek megfelelő jelképek, például kerámia tárgyak, négyzet alakú dolgok segíthetnek megtalálni a belső nyugalmát.Halak (02. 20. - 03. 20.)

Lakberendezését nem elsősorban a gyakorlatias szempontok határozzák meg, hanem vagy az abszolút káosz, vagy az Ezeregyéjszakára emlékeztető elvarázsolt meseszerűség. Általában jellemző rá, hogy úszik az árral, időtlenségben éli hétköznapjait. Nem túl gyakorlatias jegy lévén nem feltétlenül uralkodik patinás rend az otthonában. A Halak az egyik legkreatívabb jegy. Művészi képességeinek kibontakoztatásában az ’Alkotókészség és Gyerek’ területének erősítése segítheti, mely a lakás, vagy szoba bejáratától nézve a jobb oldalközepén helyezkedik el. Érdemes itt elhelyeznie hobbijához szükséges eszközeit, melyek segítségével a művészi önkifejezését megélheti. Ha szakmája művészettel kapcsolatos, egy saját műterem berendezése szárnyakat adhat kreativitásának. 
Kuti Melinda
 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 298578
Hónap: 1737
Nap: 46