Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezotéria: Melyik istennő lakozik benned?

2008.06.10
Melyik istennő lakozik benned?
Mindannyiunakban lakozik egy-egy görög istennő szelleme. Ha szeretnéd megfejteni, hogy benned melyik istennő tulajdonságai rejlenek katt ide...

Vegyél elő papírt, ceruzát! Jelöld meg azokat az állításokat, amelyek igazak rád.. Amelyikből a legtöbbet gyűjtötted össze, annak az istennőnek a jelleme dominál legjobban, személyiségedben. Ha az összegzésnél több jelből is ugyanannyit kaptál, akkor az adott istennők személyiségjegyei keverednek benned.

 

Fontosak számomra a baráti kapcsolataim
Erősek bennem az anyai ösztönök
Segítőkészségem miatt sokszor kihasználnak
A kisfiús férfiakat vonzom be
Nagyon megbízható vagyok

Több férfi barátom van, mint nő
Képes vagyok hideg fejjel, racionálisan érvelni
Mindenben a mértékre törekszem
Fontos, hogy a páromnak szüksége legyen rám
Gyűlölöm a féltékenységet és az irigységet

Társaságban érzem jól magam
Soha nem kezdenék ki foglalt férfival
Nincsenek igaz barátaim
Sokszor büszkeségből nem békülök
Nincs elég

Az érzelmeim vezérelnek
Szerelmes típus vagyok
Szeretek a figyelem középpontjában lenni
A szívem és az eszem gyakran harcban állnak
Néha nem azt teszem, amit szeretnék

A férfiak uralkodni szoktak felettem
Előfordul, hogy teljesen másutt járnak a gondolataim
A nők gyakran konkurenciát látnak bennem
Nem veszek felesleges terhet a nyakamba
Ismeretlenekkel nehezen találom meg a hangot


Tudom, mit akarok
Egy kapcsolaton belül is a függetlenségre vágyom
Gyakran és szívesen kiállok mások mellett
Ha valaki ellenszegül, azzal engem csak provokál
Szívesen vagyok a szabadban


________________________________________________________________________

Perszefoné

Perszefoné félénk és szégyenlős istennő. Szíve mélyén örökre gyermek maradna, mivel a fantáziák világa érdekesebb számára a valóságnál. Szülei vélhetően sokat babusgatták, így felnőttként is azt sugározza környezete felé, hogy „törődj velem”! A legtöbb Perszefoné nő jóval fiatalabbnak néz ki a koránál, erre viselkedésével is gyakran rájátszik. Nehezen tud érvényesülni az életben, sokszor saját boldogulását is másoktól várja. Ha sikerül kreativitását kiélnie, megtalálhatja igazi önmagát. Az ilyen típusú nőknek egy legjobb barátnője van, akivel sülve-főve együtt van. A szerelemben is naivitás jellemzi, egész életében a szíve hercegét várja. Lolita viselkedésével sok férfiból önkéntelenül is a védelmezést váltja ki. Perszefonét azonban nem kell félteni. Nagyon is jól tudja, mit akar a férfiaktól.

________________________________________________________________________

Héra

Héra a házasság istennője, aki a szerelemre és a biztonságra vágyást testesíti meg. Veszélyes nő is egyben, ugyanis könyörtelen bosszúvággyal üldözi, és semmisíti meg versenytársait. Életében a párkapcsolat foglalja el az első helyet, minden más csak ezután jöhet. Akár a barátnőkről, hobbiról, vagy hivatásról legyen szó. Összes gondolata a férfiak és a szerelem körül forog, ezért hajlamos párkapcsolatában túlzottan is társa kegyeit keresni. Tudatosan és tudat alatt is meg akar felelni neki, mert a boldogságát a társától teszi függővé. Ha valami nem stimmel párkapcsolatában, hajlamos az egész világot rossz színben látni. Ezt a kapcsolatfüggőséget kellene feloldania magában, hogy igazi boldogságra leljen. Képes a végsőkig ragaszkodni akár egy rosszul működő kapcsolathoz is, ami felemészti az összes energiáját. Ha azonban sikerül független egyéniséggé válnia, és az elengedésből felszabaduló energiáit másra fordítani, képes lesz minden elképzelését valóra váltani.

________________________________________________________________________

Demeter

Demeter az anyaság és a gabonaföldek istennője. Ő biztosítja az emberek számára a gazdag termést. Lételeme, hogy a szeretteiről gondoskodjon, és mindenkivel jót tegyen. A másokról való gondoskodást már gyerekkorban megtapasztalja, kistestvérével való törődés közben. Kislányként kialakulnak benne az anyai ösztönök, és arról álmodozik, hogy egyszer saját családja lesz. A Demeter nők gyakran, már fiatalon komoly kapcsolatra lelnek. A férfiakkal kapcsolatos meseszerű elképzelései ugyanis az első csalódással szertefoszlanak. Mivel nagyon vágyik az anyaságra, hamar házasodik, és nem feltétlenül szerelemből.

Segítő szándékát a saját családján kívül munkájában is kiéli. Szívesen vállal szociális területen munkát. Barátnőivel is ugyanolyan áldozatkész, mint bárki mással. Akár éjjel kettőkor is felveszi a telefont, és ha kell órákon át vígasztal. Szívélyes vendéglátó, ő főzi a legfinomabb vacsorát, és lakása ajtaja mindig nyitva áll a barátok előtt. A Demeter nőnek fontos megtanulnia, hogy nem pótolhatatlan. Nem kell mindenki felett anyáskodni. Meg kell próbálnia ellenállni, ha valaki megtalálja őt a problémájával. Csak akkor segítsen másoknak, ha valóban elég energiája van rá.

___________________________________________

Athéné

Athéné a bölcsesség istennője, akit inkább az esze, mint a szíve vezérel. Gyerekkorát az apjához fűződő kapcsolata határozza meg. Ő az a kislány, akire azt mondják: apja lánya. Mindent tőle kérdez, folyton a nyakán lóg. Felnőttkorban is jobban tiszteli a férfiakat, a női viszálykodás és hiszti fárasztja. Éppen emiatt olyan foglalkozást választ, ahol gyakorlati érzékét, éles elméjét tudja kamatoztatni. Tudása révén hamar magas beosztásba kerülhet. Jó vezető, igazi stratéga. Rendkívüli tehetséggel egyensúlyoz a tapintat és a hatalom között, munkában és szerelemben egyaránt. Nem túl érzelgős típus, pedig a nőies oldalát csakis az érzelmeken keresztül élheti meg. Érdemes odafigyelnie a nőkkel való kapcsolataira, és önmaga női oldalára is. Meg kell tanulnia a nőiességével bánni, kikapcsolni, lazítani kicsit.

________________________________________________________________________

Afrodité

Afrodité a szerelem, és a szépség istennője. Erős, határozott szexuális kisugárzással és teremtőenergiával rendelkezik. Fiatalon sorra töri össze a férfiszíveket, vonzereje hamar a felszínre tör. Csábereje azonban egyre csak fokozódik. Az Afrodité nő szinte minden férfira hatást gyakorol. Még abban az esetben is, ha nem éppen ő a legcsinosabb. Belső kisugárzásában rejlik hatalma, amit munkájában is jól tud kamatoztatni. A legtöbb Afrodité nő a színpadon érzi igazán otthon magát. Sok közöttük a tehetséges énekesnő, de sikeres színésznő, vagy táncosnő is lehet belőle. Mivel már kiskorától megszokta, hogy minden körülötte forog, a férfiaktól is ugyanezt várja. Ez a hozzáállás azonban kijózanító csalódáshoz vezethet. Ezek a tapasztalatok fokozatosan elvezetik egy belső értékrend kialakításához. Meg kell találnia az egészséges egyensúlyt, a belső harmóniát. Az évek múlásával, kialakul emberismerete is, ami segíti abban, hogy sikeresebben válasszon társat magának. Olyas valakit, aki nem csak a tehetsége, vagy a szexuális kisugárzása miatt, hanem önmagáért szereti.

________________________________________________________________________

Artemisz

Artemisz a vadászat és a holdak istennője. Ez a típusú nő szabad és a független, aki képes a kitűzött céljaiért küzdeni. Már kislány korában sem a babát választotta, ha játszani akart, hanem a szabadba vágyott. Lovagolni, kirándulni akart, vagy csak egyszerűen kint lenni a természetben. Felnőttként igazi harcos válik belőle, aki a többi nőtársával ellentétben, versenyhelyzetben érzi igazán csúcsformában magát. Az Artemisz nő ezt az energiát hajlamos a munkájában kiélni. A párkapcsolat nem rejt számára annyi izgalmas helyzetet. Ha mégis szerelembe esik, párja biztos, hogy egy kollégája vagy épp ellenfele lesz. Amint megszerezte, azonban máris dobja. Csupán addig érdekli egy férfi, amíg lehet vele, vagy éppen érte harcolni. Amint kimutatja, hogy szüksége van rá, azonnal elillan a szerelem érzés a szívéből. Az élet azonban lassan megtanítja, hogy ő is sebezhető, neki is szüksége van bizony a szeretetre, biztonságra. Legalábbis egy bizonyos kor felett. Addig azonban, ha jól tudja kiélni vadászösztönét, karrierjében nagy dolgokat vihet véghez.

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 298576
Hónap: 1737
Nap: 45